DANSK PREMIERE PÅ 'CAIRO CONFIDENTIAL' SØNDAG 1. OKTOBER / by Mauricio Gonzalez-Aranda

Under CPH:PIX er der to visninger af vores nye spillefilm Cairo Confidential, en stemningsfuld og stærkt politisk ladet film noir på arabisk med Fares Fares i hovedrollen. Det er Final Cut for Reals første spillefilms-coproduktion. Filmen er produceret af Atmo AB i Sverige, og co-produceret af Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real.

Cairo Confidential (engelsk titel: The Nile Hilton Incident) er instrueret af svenske Tarik Saleh, og hev tidligere på året prisen hjem for bedste internationale spillefilm på Sundance Film Festival. Den er baseret på virkelige hændelser, og udspiller sig i tiden op til den egyptiske revolution i 2011, hvor folket gjorde oprør mod Mubarak-styret.

Der er stærke danske kræfter involveret i Cairo Confidential: Filmen er klippet af Theis Schmidt, Louize Rasmussen har stået for filmens kostumer, SFX er lavet af Hummer Højmark og Peter Hjorth er VFX supervisor.

Første visning, der også er filmens danske premiere, er nu på søndag d. 1/10 kl. 19:00 i Grand Teatret.
Link til billetkøb: ebillet.dk
Anden visning er næste mandag d. 9/10 kl. 19:15 i Cinemateket.
Link til billetkøb: ebillet.dk

Begge visninger er med engelske undertekster

Filmen vil også være i biografen fra d. 12. oktober med danske undertekster.