TV-premiere på Marianne Hougen-Moragas 'Hjemvendt' fredag 24. februar 22:15 / by Mauricio Gonzalez-Aranda

Fredag d. 24. februar er der tv-premiere på Marianne Hougen-Moragas dokumentar Hjemvendt

Filmen handler om Heine, som er vendt hjem fra krigen, men som stadig kæmper med krigen i sit indre. Den er et stærkt og ærligt indblik i den kamp mange hjemvendte soldater kæmper hver dag.Filmen er 14 minutter og vises på DR2 d. 24.februar kl 22.15.

Hjemvendt er produceret af Anne Köhncke og Signe Byrge Sørensen forFinal Cut for Real og er støttet af New Danish Screen. 

Om filmen: 
Heine er hjemvendt soldat, og det hjem, han er vendt tilbage til, er et lille hus langt ude på landet, hvor han bor med tre hunde og en selskabelig kat. Han er ikke er fysisk mærket af krigen, men psykisk er han stadig stærkt påvirket af sine oplevelser som udsendt dansk soldat. 
Marianne Hougen-Moragas film spiller på krigens umiddelbare fravær i de rolige og alt andet end action-mættede situationer, der fylder Heines hverdag. Men bag roen rumler traumet. Siden 1992 har over 26.000 danske soldater deltaget i internationale aktioner. Hvor mange af dem, der er så psykisk mærkede, at de ikke kan opretholde en normal tilværelse, vides ikke. Men for en mand som Heine er der tale om en krig, der aldrig slutter. 

//

On Friday February 24 Marianne Hougen-Moraga's documentary short Returned, will be broadcast on DR2 at 22:15.

The film is produced by Anne Köhncke and Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real. 

About the film: 
Returning home from war does not necessarily mean returning to peace. Many soldiers return home to a life with post-traumatic stress disorder (PTSD). What is it like to be wounded on the soul for the rest of your life, without any visible wounds on your body? How do you find a way to live when the damage is done?

Heine is an ex-soldier and he lives in a big house in a remote part of Denmark, sharing his life with three dogs and a cat. Real human interaction is hard. Too hard. But he´s trying.